Coşkunöz Eğitim Vakfının öncülüğünde gerçekleştirilen ve Bursa Valiliği, Gazi Üniversitesi, Bologna Üniversitesi, Madrid Politeknik Üniversitesi, SESOL, EPMA, Infotron ve LOT’un ortaklığında hayata geçirilen Erasmus+ projesi “Address for Future” kapanış konferansı ve ödül töreni geniş bir katılım ile yapıldı.
Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonunda yapılan programa Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, Savunma Sanayii Akademi Başkanı Prof. Dr. Cenk Aktaş, Coşkunöz Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz, Coşkunöz Eğitim Vakfı Hibe ve Kuluçka Programları Yöneticisi Serhat Karasungur, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serhat Karyeyen, Genel Sekreter Mustafa Afşar, Rektör Danışmanı Dr. Ahmet Bilal Dostbil, dekanlar, müdürler, daire başkanları, akademisyenler, konuklar ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal yaptı. Çok önemli bir projenin hayata geçirildiğini belirterek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, “Aralarında İtalya, İspanya, Fransa ve Bulgaristan gibi ülkelerden ortakların bulunduğu; Türkiye’den ise Coşkunöz Eğitim Vakfı önderliğinde, Bursa Valiliği, Gazi Üniversitesi ve İnfotron 3D Teknolojiler firmasının yer aldığı konsorsiyum, geleceğin imalat teknolojisi olarak anılan Eklemeli İmalat Teknolojisi alanında çok önemli bir projeye imza atmışlardır” dedi.
Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, sözlerini şöyle tamamladı: “Address for Future projesi kapsamında, eklemeli imalat alanında öncelikle AB ülkeleri ve tüm dünyadaki üniversitelerde takip edilebilecek bir eğitim müfredatın oluşturulmasının, bu teknolojinin genç kuşaklara aktarılması, insan kaynağının oluşturulması ve geliştirilmesi için çok önemli olduğunu belirtmek isterim."
Açışta söz alan Savunma Sanayii Akademi Başkanı Prof. Dr. Cenk Aktaş, Savunma Sanayii Akademisi olarak bu projenin varlığından haberdar olduklarını söyledi. Projenin iki büyük paydaşı olan Gazi Üniversitesi ile Coşkunöz Eğitim Vakfıyla çalışmalar yürüttüklerine işaret eden Savunma Sanayii Akademi Başkanı Prof. Dr. Cenk Aktaş, Address for Future projesinin eğitim çıktılarını önemsediklerini aktardı. Kurum olarak Milli Yetkinlik Hamlesini de başlattıkları bilgisini veren Savunma Sanayii Akademi Başkanı Prof. Dr. Cenk Aktaş, projenin hayata geçirilmesinde emeği olanlara teşekkür etti.
Coşkunöz Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz ise, Coşkunöz Eğitim Vakfının 36 yıldır Ülkemiz için en iyisini yapmaya çalıştığını anlattı. Hayata geçirdikleri projelerle bugüne kadar yaklaşık 36 bin kişinin hayatına dokunduklarını söyleyen Coşkunöz Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz, konuşmasında vakıf ve proje hakkında bilgiler verdi. Coşkunöz Eğitim Vakfının proje koordinatörü olduğuna dikkat çeken Oya Coşkunöz, projenin paydaşların eseri olduğunun belirterek sözlerini tamamladı.
Açış konuşmaları sonrası Coşkunöz Eğitim Vakfı Hibe ve Kuluçka Programları Yöneticisi Serhat Karasungur, “Address for Future” projesinin sonuçlarını sundu.
Açış konuşmaları sonrası Coşkunöz Eğitim Vakfı Hibe ve Kuluçka Programları Yöneticisi Serhat Karasungur, “Address for Future” projesinin sonuçlarını sundu. Program kapanış konferansında Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuzhan Yılmaz, TUSAŞ Eklemeli İmalat Departmant Müdürü Dr. Remzi Ecmel Ece, Enocta Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Hancer, Avrupa Toz Metalurjisi Kurumu Teknik Müdürü Kenan Boz ve Coşkunöz Eğitim Vakfı Genel Müdürü Bilge Tınmazsoy sunumlarını yaptılar.
Program, ödül törenin ardından sona erdi.
Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbayev, Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal'ı ziyaret etti
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal’ı Ziyaret Etti
“22. Spor Bilimleri Kongresi” Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
E. Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal’ı Ziyaret Etti
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.