Gazi Eğitim Enstitüsü İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1964 Yılı Mezunları İçin 60. Yıl Kutlama Töreni Düzenlendi
27 Nisan 2024 | 20:06

Üniversitemiz Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAPUM) tarafından Gazi Eğitim Enstitüsü İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1964 yılı mezunlarına yönelik mezuniyetlerinin 60’ıncı yılı nedeniyle bir tören düzenlendi. Rektörlük Yeni Senato Salonu’nda düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Gazi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Paşa Tevfik Cephe, Uluslararası İlişkiler Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Aslıhan Selcen Bingöl, KAPUM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Abdullah Türker, Öğr. Gör. Dr. Zeynep Nur Aydın Kılıç ve Genel Sekreter Mehmet Ali Özkan’ın yanı sıra 1964 yılı mezunlarımız Aldülkadir Çakır, Ayşe Çakırgöz Mirasçı, Ahmet Uğur, Bilge Atabay Özyapıcı, Celal Şıvgın, Fatma Ulusoy, Göksel Ulualp Maral, Gülşen Güngör, Günay Topçudere Tümerdem, Hamide Gülaçan Uzakgören, Hayriye Kasapoğlu, Işık Esin Hakimoğlu Safa, Mehmet Özturan, Muzaffer Türkbayrak, Nermin Şenol, Ömer Çekelez, Özcan Demirel, Perihan Çıraklar Alper, Ramazan (Alıç) Velieceoğlu, Yezdan Arcak Orhun, Yüksel Kılıçözlü Aydoğan, Çimen Arda Caner, Fulya Uğur Ercan, Tükan Sümbülyuva Erkan, Neşe Gedik Ünal katıldı.

Mezunlarımız 60 yılın ardından Türkiye’nin öğretmen yetiştirmek amacıyla inşa edilen başlıca yapılarından biri olan ve aynı zamanda yeni kurulan Cumhuriyet’in eğitime verdiği önemi yansıtması bakımından bir sembol değeri taşıyan günümüz Rektörlük Binasında yeniden bir araya gelmenin heyecanını yaşadılar.

Mezunlarımıza “Hoş geldiniz” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, mezunlarımızla bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi. Prof. Dr. Musa Yıldız, Üniversitemizin temelini oluşturan Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsünün yeni kurulan Cumhuriyet’in öğretmen ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla 1926 yılında açıldığını söyledi. Bu tarihten itibaren kurumumuz çatısı altında yetişen nitelikli öğretmenlerin alanlarının öncüleri olarak Anadolu’nun kalkınmasında önemli katkılar sunduklarını belirten Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Eğitim Enstitüsü İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1964 yılı mezunlarımızın da bu durumun bir örneği olduğuna değindi. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, mezunlarımızın da büyük Gazi ailesinin bir parçası olduğunu dile getirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Dekan Prof. Dr. Mahmut Selvi ve Prof. Dr. Paşa Tevfik Cephe mezunlarımıza, mezun kartlarını ve Üniversitemizin ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Prof. Dr. Fuat Sezgin Ormanı’na adlarına dikilen fidan sertifikalarını takdim ettiler.

Tören sonunda günün anısına Rektörlük Binası önünde toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

-1 -1 -1 -1 -1
background image