24 Mayıs 2018 19:02

Geçen sene ilkini düzenlediğimiz kongre sonrasında hiç vakit kaybetmeden döndüğümüz günden itibaren ikinci kongremizin hazırlıklarına başladık. Bunda hiç kuskusuz adeta bir aile olduğumuz sizlerin memnuniyeti ve cesaretlendirmesi son derece etkili oldu. İkinci kongre hazırlıkları kapsamında kongremizi Tunus’ta yapmaya karar verdik. Bu kapsamda başta Büyükelçiliğimiz, TİKA Tunus Koordinatörlüğü, Maarif Vakfı Koordinatörlüğü ve Yunus Emre Enstitüsü Tunus Koordinatörlüğü ile görüşülerek kongremizin desteklenmesi hususunda anlaşmalarımızı yaptık. Kongre öncesinde yürütme kurul üyelerimizin Tunus ziyareti sonrasında kongre ortağı olarak Tunus El Menar Üniversitesi ile görüşülerek protokol imzalandı. Konaklanılacak oteller, yemek yenilecek restoranlar tur ve transfer hizmetlerinde kullanılacak otobüsler belirlenerek bunların bir kısım ödemeleri gerçekleşti. Fakat öngörülemez bir şekilde başta kongre düzenleyici üniversitemiz olan Gazi Üniversitesinin bölünmesi, bu kongrenin adeta lokomotifi olan Gazi İİBF’nin bu bölünme kapsamında Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne bağlanması bizi olumsuz bir şekilde etkiledi. Alınan erken secim kararı ve bunun oluşturduğu ortam sırtımıza bir yük daha yükledi. Tüm bu olumsuzluklara rağmen moralimizi yüksek tutarak yapılan yürütme kurulu toplantımız neticesinde devam etme kararı aldık. Fakat son günlerde ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik hareketlilik ve kurlarda yaşanan dalgalanmaların oluşturduğu psikolojik etki, adeta kendi yağıyla kavrulan, ticari hiçbir kaygı olmaksızın akademik duyarlıkla yola çıktığımız bu organizasyonumuzu erteleme kararı almamıza neden oldu. Bu kararı alırken yalnızca yürütme kurulumuz değil, henüz son metin gönderim tarihine 1 aylık sure olmasına karşın sistemimize bildirilerini yükleyen 50’nin üzerinde tebliğin sahibi olan akademisyenler ile yaptığımız görüşmeler de etkili oldu.

Nihayetinde, halis niyetlere yola çıktığımız ve üstümüze düşen her şeyi eksiksiz bir şekilde yerine getirdiğimiz bu organizasyonumuza siyasi idari ve ekonomik anlamda öngörülemez bir şekilde ortaya çıkan gelişmeler neticesinde elimizde olmayarak erteleme kararı almış olduğumuzu üzülerek duyururuz.